Anneli

Varför ville Anneli bli doula?

Anledningen att jag ville utbilda mig till doula är många. Jag är väldigt intresserad av födande och människan. Jag är undersköterska och tycker om att arbeta med människor. Efter att ha upplevt tre egna förlossningar och snöat in på allt som har med graviditet, förlossning och föräldraskap att göra, så valde jag att utbilda mig.

Som doula vill jag vara ett förlossningsstöd och arbeta med den känslomässiga delen av födande. Jag vill att fler ska få upp ögonen för vad rädsla kan göra för smärtan och visa vilka möjligheter som finns att med rätt verktyg hantera värkarna och känslorna på ett mer avslappnat sätt.
Jag vill kunna vägleda blivande föräldrar utefter vad de har för önskemål och förutsättningar. Hjälpa dem att hitta de rätta vägarna vad gäller smärtlindring och visa på vilka möjligheter som finns och vad jag tror skulle passa för situationen. 
Under mina tre förlossningar har jag använt mig av en mjuk och ljudlös andning. Jag har tagit mig igenom värkarna genom att gå in i mig själv och litat på att min kropp fixar det här.
Jag har använt andning, avspänning och tankens kraft för att hantera smärtan. I slutet av förlossningarna även rösten/mörka ljud.
Eftersom dessa verktyg har varit väldigt effektiva för mig vill jag att fler ska få förståelse för hur man kan handskas med känslor som rädsla och stress och använda verktygen för att klara av förlossningen. 
Jag vill finnas med som en resurs redan från graviditeten och genom hela processen. Det är viktigt för mig att sprida kunskap om verktygen för att fler ska få chansen till bättre förlossningsupplevelser. Överhuvudtaget vill jag finnas som en stöttepelare och kunna delge information om födande
 och även efter barnet kommit när det gäller frågetecken/funderingar om allt kring förlossning, föräldraskap och amning.

                                              //Anneli, september 2017

Sagt under Förlossningsgruppens Doulautbildning i Göteborg 2017:

Anneli är en underbar doula därför att hon är...

Lugn och trygg
Utstrålar värme
Eftertänksam
Följsam
Glad
Norrlänning med underbar dialekt
Öppen och härlig